Nokverhoging woning Assen

Voor de uitbreiding van deze hoekwoning in Assen is MARC bouwadvies benaderd voor de realisatie van een nokverhoging. De bestaande zolderverdieping biedt momenteel niet voldoende mogelijkheden voor het toekomstige gebruik ervan. De bewoners hebben we de wensen om met een nokverhoging o.a. meer licht en ruimte te creëren ten behoeven van het gebruik als werkkamer en de uitbreiding van de naastgelegen technische ruimte.

Aangezien het een nokverhoging betreft die doorloopt tot aan de zijgevel en de bestaande schoorsteen wordt verwijderd is een voorbehandeling opgesteld.

 In dit bouwplan wordt de gemeente meegenomen in de ontwerpkeuzes doormiddel van motivaties en tekeningen.
Gezien de vele variatie aan reeds gebouwde nokverhogingen en dakkapellen in de omgeving is er gekozen voor een ontwerp dat aansluit bij de bestaande woning. Hierin is rekening gehouden met de bestaande verdeling van de gevelopeningen, vormgeving en materialisatie.

Status:                 bouwvoorbereiding
Locatie:               Assen
Aannemer:         Luiken Totaalbouw

Before After MARC bouwadviesMARC bouwadvies
Before After MARC bouwadviesMARC bouwadvies

Geralateerde portfolio items

error: Content is protected !!